Laakdal

Locatie AED-toestellen voortaan op Google Maps in Laakdal

Op 9 strategische plaatsen in Laakdal vind je een AED-toestel (automatisch externe defibrillator) terug. En die locaties check je voortaan eenvoudig op Google Maps en op de app ‘Staying alive’. Zo win je nog meer belangrijke tijd bij hartfalen en start je sneller met reanimeren.

Door een AED te gebruiken, stijgen de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk. Het draagbaar toestel bepaalt autonoom of een elektrische schok het slachtoffer kan helpen. Bovendien geeft het toestel duidelijke, gesproken instructies hoe je het gebruikt.

In Laakdal zijn de AED-toestellen terug te vinden aan sportcentrum De Vloed, het oude gemeentehuis, het Klompenmuseum, het Buurthuis en de sporthal van Veerle. Daarnaast ook aan de voetbalterreinen van Excelsior Vorst, FC Netezonen en VV Laakdal (Huiperstraat en Rauwstraat).