Geel

Prinsenpaar van De Heiknuiters is bekend

Het nieuwe prinsenpaar van de carnavalsgilde De Heiknuiters uit het Geelse deeldorp Winkelomheide is zeer jong. Giel I is 22 en prinses Ans is 24. De Heiknuiters zijn heel fier dat een jonge generatie het carnaval in Winkelomheide mee wil trekken en promoten.

Daarbovenop halen de meeste carnavalsverenigingen hun prins of prinses uit de eigen gelederen. Maar voor prins Giel I was dit niet het geval. Hij had voordien niets met De Heiknuiters te maken. Prinses Ans I kent de gilde wel door en door. Zij is al achttien jaar dansmarieke bij de Heiknuiters.

Er staat heel wat te gebeuren de komende maanden. In Geel staan op 28 januari de Prinsenparade en op 11 en 12 maart het grote carnavalsweekend met optocht en bals op het programma. Daarin krijgen ze kundige begeleiding van Luc Geudens, die net als vorige seizoenen de rol van hofmaarschalk op zich neemt.