Kasterlee

Scholen en verenigingen beloond voor strijd tegen zwerfvuil

Leerkrachten en leerlingen van enkele Kastelse scholen en verenigingen gingen het voorbije schooljaar via Operatie Proper de strijd aan tegen zwerfvuil en zorgden voor een propere buurt.

Operatie Proper is een  beloningssysteem  voor Vlaamse scholen, verenigingen of groepen. Met het project willen de Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en Mooimakers de scholen ondersteunen in hun engagement tegen zwerfvuil. 

Op het laatste scholenoverleg en de jeugdraad werden de financiële beloningen uitgereikt door schepen Rob Guns: “Kasterlee heeft zeer geëngageerde scholen en verenigingen die hun enthousiasme inzetten voor deze duurzame actie. Samen gaan we voor een mooier Kasterlee!”

Ook het huidige schooljaar loopt deze actie. Iedere deelnemer moet een aantal vaste en verplichte uitdagingen aan gaan, zoals  het organiseren van themalessen rond afval,  regelmatig het zwerfvuil op en rond het terrein opruimen  of het stimuleren van herbruikbare materialen of acties naar keuze. 

De Gesubsidieerde Vrije Lagere School De Waaier, het Sancta Maria Instituut, de 3Master met lagere school, secundair onderwijs en campus Tielen, Chiromeisjes Kasterlee en Jeugdhuis Tielen mochten alvast een mooi bedrag ontvangen voor hun inspanningen.