Geel

Stad laat je opwarmen in warmteplekken

Nu de energieprijzen de pan uit swingen en met de winter voor de deur, wil de stad Geel haar inwoners niet in de kou laten staan. In vijf stedelijke gebouwen zorgt men voor een ontmoetingsruimte of ‘een warmteplek’ waar het de hele winter lekker warm is. Je kunt er komen opwarmen terwijl je thuis je verwarming lager zet.

De bibliotheek, lokaal dienstencentrum Luysterbos, woonzorgcentrum Wedbos, ontmoetingsruimte ’t Gelijkvloers en buurtcentrum den alleman doen deze winter dienst als ‘warmteplek’. Ook in drie ontmoetingscentra in de deeldorpen en een woonzorgcentrum in het centrum is iedereen welkom voor een gezellige babbel of een warme ontmoeting.

De stad laat in de warmteplekken de verwarming aanstaan op de oorspronkelijke temperatuur. In andere stedelijke gebouwen wordt de verwarming teruggeschroefd tot 19 graden en in sportzalen tot 17 graden. Op die manier bespaart ook de stad op energiekosten.

De stad dooft ook de openbare verlichting en de kerstverlichting tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht. De stedelijke gebouwen worden deze winter buiten niet verlicht.