Geel

Twee Gelenaars veroordeeld voor gewelddadige afpersing

Twee mannen van 34 en 37 jaar uit Geel werden door de rechter in Turnhout veroordeeld voor een gewelddadige afpersing in Oud-Turnhout waarbij ook een schot werd gelost. Een man van 31 uit Oud-Turnhout kreeg op 25 januari van dit jaar bezoek van de twee uit Geel. Het duo wilde het slachtoffer een schuldbekentenis laten ondertekenen voor het terugbetalen van een geleend bedrag van 2.600 euro.

De bewoner verklaarde dat hij door hen werd bedreigd met een pistool. Eén van hen loste daarna buiten ook effectief een schot met het alarmpistool dat hij bij zich had. De man beweerde dat het pistool toevallig afging bij het opruimen van zijn auto, maar die uitleg was volgens de rechter ongeloofwaardig.

De man van 34 uit Geel werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel. Zijn kompaan kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden met probatie-uitstel. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn financiële, psychische en alcoholproblematiek. Het slachtoffer van de afpersing krijgt een schadevergoeding van 1.500 euro.