Geel

Witte lintjes actie vraagt aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven

Vier aangiftes van verkrachting zijn alleen al dit jaar aangegeven bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Bij drie van die zaken is er een vermoeden van spiking en bij 1 zaak waren de betrokkenen dronken. Ook was er 1 melding van exhibitionisme. Vorig jaar kwam er ook een melding van aanranding binnen.

Geels CD&V gemeenteraadslid Tinne Vangeel kreeg deze cijfers van burgemeester Vera Celis. Het initiatief kadert binnen de jaarlijkse wittelintjesactie van Vrouw&Maatschappij, waarmee op 18 november geweld op vrouwen extra in de kijker wordt gebracht.

Alle feiten vonden plaats tussen 21u00 en 6u00. Seksueel grensoverschrijdend gedrag komt vaak voor in het uitgaansleven en daarom zette de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout dit jaar extra patrouilles in in de uitgaansbuurt. Verder was de politie ook aanwezig op de meeste grote fuiven, waarop ze samenwerkte met de stad en privébewaking.

De politie lanceerde samen met de Geelse jeugdraad Doedisnormaal-campagne. Die staat voor veiliger uitgaan, bij de start van het openluchtfuifseizoen in 2022.