Laakdal

CD&V Laakdal wilt uniform parkeerbeleid voor mensen met beperking

Yves Christiaens

Op zaterdag 3 december is het de internationale dag voor personen met een beperking. CD&V Laakdal wil aandacht vragen voor een gekend probleem. Mensen zonder een beperking parkeren toch op een plaats die voorbehouden is voor mensen met een beperking.

Een incident op de parking van een supermarkt vestigde de aandacht op de bizarre regelgeving rond voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een beperking, aldus Yves Christiaens. De huidige regelgeving rond de voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een beperking maakt een onderscheid tussen parkings in privé-eigendom en parkings op openbaar aangelegde parkeerplaatsen. Momenteel zijn enkel de parkeerplaatsen die behoren tot openbaar domein aan een strikte regelgeving onderworpen. De parkeerplaatsen die zijn aangelegd op parkings van o.a. winkels, cafés of restaurants zijn geen officiële parkeerplaats voor personen met een handicap omdat ze zich bevinden op privaat terrein. Op die plaatsen kan de federale of lokale politie de door de eigenaar of uitbater ingestelde parkeerregels dus niet toepassen of afdwingen.

Daarom de vraag van CD&V Laakdal om de huidige regelgeving te herbekijken en voor een uniform parkeerbeleid te gaan. Voorbehouden parkeerplaatsen vormen een belangrijke schakel om de mobiliteit en het sociaal verkeer van mensen met een beperking te verhogen.