Geel

De inwoners van Geel krijgen meest moderne Delhaize supermarkt uit Kempen

Supermarkt Delhaize is sinds 1 december open op een nieuwe locatie aan de Antwerpseweg in Geel. Voorheen was de Delhaize aan de Logen gevestigd op Sint Dimpna. De supermarkt is enorm vergroot naar 2000 m² met 139 parkeeplaatsen.

Ook is de winkel 100% CO2-neutraal. Het aantal parkeerplaatsen voor fietsen is verdubbeld en men voorziet speciale plaatsen voor bakfietsen. Het gebouw wordt verwarmd met warmtepompen en men installeerde een nieuw ultrazuinig ventilatiesysteem, koeling via CO², nieuwe vitrines met dubbel glas en de oude verlichting werd vervangen door LED-verlichting. ​

Delhaize is van de klassieke inrichting afgestapt en met een gloednieuw winkelconcept staat de klant en de beleving meer dan ooit centraal. De nadruk ligt op een vlotte en efficënte doorstroming, innovatie en inspiratie.
Met een investering van 4 miljoen euro heeft Delhaize alle registers opengetrokken. ‘Het gamma is uitgebreid, onze beenhouwerij werkt volgens een nieuw concept en we leggen nog meer de focus op gezondheid en lekker eten’, zegt Store Manager Dirk Gilis.

© Delhaize

Een nieuw winkelparcours waarbij klanten die enkel iets nodig hebben uit de To Go-afdeling meteen naar de quickscan kunnen en hun winkelbezoek op die manier snel en efficiënt kunnen laten verlopen. Een nieuwe beenhouwerij met bediening, een ruimere afdeling groenten en fruit en een sushistand.

Omdat de vraag naar producten voor speciale voedingsregimes, zoals glutenvrije producten, in opmars is en gezondheid een prioriteit is bij Delhaize, werd het assortiment glutenvrije producten, van ontbijt tot dessert, uitgebreid en wordt het nu samen gepresenteerd met andere producten voor aangepaste voeding, zoals sportvoeding, dieetproducten, suikervrije producten, enz. 

Mee zijn met het leven gaat voor Delhaize verder dan alleen maar gezonde en gevarieerde producten aanbieden. Het is al de 23ste keer dat de retailer een cuvée op de markt brengt die verkocht wordt ten voordele van een lokaal goed doel. Ook in de Delhaize van Geel zal deze wijn verkocht worden, en wordt de opbrengst geschonken aan een lokaal initiatief dat alle steun kan gebruiken. De cuvée is er al, het goede doel nog niet. Daarom doet Delhaize een oproep naar lokale verenigingen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken om zich kandidaat te stellen als goed doel, waar de opbrengsten van de verkoop naartoe kunnen gaan. Kandidaten mogen zich melden bij de directie van de winkel.