Geel

Gelenaar riskeert gevangenisstraf en boete voor verkoop van cannabis

Een man van 51 uit Geel riskeert een gevangenisstraf van twintig maanden en een boete voor de verkoop van cannabis. Het onderzoek naar de drugshandel van de man startte op 10 maart van dit jaar met een huiszoeking in zijn woning.

In de gang van het huis lag een zakje cannabis en op het salontafel bevond zich nog eens ruim 57 gram cannabis. Volgens het Openbaar Ministerie had de man ook drugs verkocht aan minderjarige vrienden van zijn eigen dochter. Dat blijkt uit een video op zijn GSM.

Zijn voormalige vriendin van 25 uit Olen stond ook mee terecht voor het bezit van cannabis. Zij riskeert een autonome probatiestraf.

De man moest zich ook nog verantwoorden voor het bezit van 3,3 gram cannabis in de gevangenis in Turnhout. Hij had op 5 augustus de drugs verstopt in een doos cornflakes. Voor die inbreuk riskeert hij een celstraf van drie maanden. De rechtbank doet een uitspraak op 19 december.