Geel

Groep Rutten neemt Volvo Van Houdt over

Van links naar rechts: Evelien (dochter van Dirk & Mady), haar man Kevin, Mady en Dirk, Roel (man van Annelies) en Annelies (dochter van Dirk & Mady).

Volvo garage Vanhoudt is na 77 jaar overgenomen door Groep Rutten. Met de overname van de drie vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout verstevigt Rutten zijn positie in het autolandschap na haar vestigingen in Diest en Hechtel-Eksel. Alle werknemers van Van Houdt zijn ook overgenomen. De automobielsector is in een ongekend tempo aan het veranderen en dat vraagt voortdurend aanpassingsvermogen van de bedrijfsvoering. Met de huidige ontwikkelingen is het belangrijk om volume te hebben op de automarkt. Fusies en overnames zijn hier dan ook het logisch gevolg van.

Volgens Kevin Van Ryckeghem, managing director groep Rutten, ziet men enorm veel potentieel in de Antwerpse Kempen. Door ondermeer de oppervlakte van de regio en het aantal kmo’s die daar gevestigd zijn. De sterkte van de Groep Rutten ligt in customer service en die ervaring wilt men nu ook overbrengen naar de vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout.

De familie Rutten is al sinds 1973 actief in de automobielsector. Dirk Rutten en zijn vrouw Mady zijn in 1993 in dienst getreden in het familiebedrijf en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds de trotse zaakvoerders. Met de overname en met volgend jaar het 50-jarig bestaan in het vooruitzicht, gaan ze de leiding stilaan overdragen aan schoonzoons Kevin (Managing Director) en Roel (Hoofd Customer Service). Dochter Annelies zal vanaf januari het financiële departement leiden en dochter Evelien biedt, als advocate, achter de schermen juridische ondersteuning binnen de groep.