Mol

Infoavond ‘PFAS en jouw gezondheid’ in Mol

Alle geïnteresseerden zijn op dinsdag 20 december om 19u00 welkom in Zaal ’t Getouw voor de infoavond ‘PFAS en jouw gezondheid’. Men organiseert deze infoavond naar aanleiding van de zogeheten ‘no regret’-maatregelen die sinds eind oktober gelden voor drie zones in Mol.

In totaal ontvingen 2.542 inwoners en bedrijven eind oktober een brief over PFAS in hun brievenbus. Het gemeentebestuur verstuurde deze brief uit voorzorg na een oriënterend bodemonderzoek door OVAM. Deze bodemonderzoeken bevestigden de mogelijke aanwezigheid van PFAS op de site van SCK-CEN/Vito, de brandweerkazerne in de Ambachtsstraat en een wasserij in de Graaf de Broquevillestraat (Centrum).

In aanvulling op de verspreide informatiebrief organiseert het gemeentebestuur de infoavond ‘PFAS en jouw gezondheid’. Medisch milieukundige Ruth Lembrechts van Logo Kempen geeft toelichting en beantwoordt vragen. Iedereen is welkom op deze infoavond, inschrijven hoeft niet.