Geel

Man krijgt 15 maanden cel na brandstichting auto van Geelse architect

Een man van 37 uit Ravels krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden omdat hij in november 2019 de auto van een architect uit Geel in brand stak. Hij had, samen met zijn vader, het slachtoffer ook lastig gevallen en bedreigd via telefoons en mails. Zijn vader krijgt ook een celstraf van 8 maanden met uitstel voor de belaging.

In de Dokter Van de Perrestraat in Geel werd een auto, die gepakeerd stond op de oprit van een woning, in brand gestoken. Een jerrycan werd bij het uitgebrande voertuig aangetoffen. Het slachtoffer had snel een vermoeden wie achter de brandstichting kon zitten. Hij zat in conflict na een opdracht met een man uit Ravels. Uit onderzoek van de ANPR camera’s bleek dat de beschuldigde die nacht in Geel was en een dag voordien had hij ook 16 liter benzine getankt. Terwijl de auto van de beklaagde op diesel rijdt.