Kasterlee

Nieuwjaarzangers welkom in Kasterlee

Zaterdag 31 december is het weer zo ver. De nieuwjaarszangertjes gaan op pad in Kasterlee, Lichtaart en Tielen. Je kent ongetwijfeld enkele nieuwjaarsliedjes. Wie graag meer wil weten over deze leuke traditie kan hier naar surfen. Je kan er de typisch Kastelse liedjes beluisteren en vindt er info over de geschiedenis van het nieuwjaar zingen.

Mogen de zangertjes ook bij jou nieuwjaar komen wensen? Haal dan bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis van Kasterlee of de in de Kastelse bibliotheken een gratis poster op, hang hem aan je raam en heet zo de zangertjes op zaterdag 31 december welkom.

‘Nieuwjaarszingen is een eeuwenoude traditie die we ook in Kasterlee nog lang willen koesteren, daarom krijgen alle nieuwe kleuters van ons bestuur een leuke nieuwjaarszak met toffe print’ stelt Rob Guns, schepen van jeugd. ‘We zetten in de voormiddag ook extra in op de verkeersveiligheid met extra politie en gemachtigde toezichters bij de oversteekplaatsen in de drie deelgemeentes’. In de dorpskernen Kasterlee en Tielen kunnen de zangertjes terecht voor een heerlijke warme chocomelk aangeboden door VC Kasterlee en KLJ Tielen.

De zakken werden verdeeld via de Kastelse scholen. Kinderen die wel in Kasterlee wonen maar hier niet naar school gaan krijgen natuurlijk ook een zak! Zij kunnen deze zelf ophalen bij de dienst vrije tijd in het gemeentehuis of in de Kastelse bibliotheken. Kinderen die al langer in onze gemeente wonen of les volgen gingen vorig jaar al met de toffe nieuwjaarszak op pad. Zij kunnen deze dus dit jaar opnieuw gebruiken.