Geel

Stad Geel krijgt bijna 900.000 euro subsidie voor ‘City of Things’

Afgelopen gemeenteraad (15/12) werd een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen Stad Geel en de Intercommunale van de ontwikkeling van de Kempen (IOK) voor een incentiveringsplatform voor de ondersteuning van de lokale economie. Hiervoor kan de stad rekenen op een maximale subsidie van 898.333,74 euro van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) in het kader van City of Things.

Schepen van Lokale Economie, Tom Corstjens (N-VA), gaf een woordje uitleg bij het project: ‘We zagen dit project verschijnen en we dachten dat we hier misschien wel iets mee kunnen. We gaan een incentiveringsplatform creëren waar er munten zijn en waarbij burgers kunnen aansluiten. Zo kunnen bijvoorbeeld de mensen die helpen als mooimakers munten krijgen die ze kunnen gebruiken bij de lokale handelaars. Vergelijk het met buck-e, waarbij schoolkinderen munten kunnen verdienen als ze met de fiets naar school gaan. Het wordt kortom een lokale munt die omgezet kan worden bij onze ondernemers. Stad Geel zal de trekker worden van dit project, maar we nemen via het IOK de bredere regio mee in dit project.’

© Sander Verwerft