Geel

Vernieuwde sporthal Axion officieel geopend

De vernieuwde Sporthal Axion in Geel opende vrijdagavond officieel de deuren in aanwezigheid van Vlaams minister van sport Ben Weyts. De oude sporthal is uitgebreid met een nieuwbouw en samen vormen zij een grote multifunctioneel sportcomplex. Jaarlijks komen meer dan 128.000 sporters en wekelijks een dertigtal sportverenigingen aan hun trekken in het vernieuwde sportcomplex.

© Stad Geel

Nu heeft de Axion twee grote sporthallen en de oude kreeg een nieuwe vloer, een gerenoveerd dak en andere verlichting. Voortaan vindt je in de Axion een danszaal met een dempende parketvloer, een vechtsportzaal met vaste vechtsportmatten, vier squashcourts, twee polyvalente ruimtes, een horecazaak en een fitnesszaak. Voor die laatste twee is de stad nog op zoek naar een concessiehouder.

Aan de polyvalente ruimtes grenst een vaste tribune voor 300 personen die uitkijkt op de nieuwe sporthal. Zondagochtend vanaf 9 uur kan iedereen een kijkje komen nemen tijdens de feestelijke opening.