Geel

Ziekenhuis Geel laat patiënten zelf hun hartritme monitoren en registreren

Cardioloog Ciprian Albu van ziekenhuis Geel gebruikt een klein maar krachtig toestel dat nu hartritmestoornissen kan vaststellen die zeer moeilijk opspoorbaar zijn.

De Kardia Mobile is een draagbaar electrocardiogram of kleine hartmeter die de problemen op het juiste moment registreert. Patiënten komen bij de cardioloog langs met klachten die sporadisch optreden, bv. omdat ze een keer om de drie maanden hartritmestoornissen ervaren.

© Ziekenhuis Geel

De patiënten krijgen het toestel voor een periode van 3 tot 6 maanden mee naar huis. Ze kunnen het makkelijk in een broekzak, jas of handtas dragen en als er zich klachten voordoen, dan kan de patiënt het toestel erbij halen om meteen registraties te doen.

Zo’n 80 patiënten namen deel aan het programma en zeker bij 5 van hen werden nieuwe gevallen van hartritmestoornissen vastgesteld. De cardioloog kon met de diagnoses de juiste behandelingen opstarten.