GeelLaakdalMeerhout

Burgemeesters brengen beste wensen over

De burgemeesters van Geel, Laakdal en Meerhout brachten naar jaarlijkse gewoonte hun Nieuwjaarsboodschappen over. Ze blikken terug op een woelig 2022 met de uitloper van de coronamaatregelen, oorlog in Europa en de stijgende levensduurte. Ze blikken ook vooruit naar wat 2023 te bieden heeft.

“We drukten als stadsbestuur de pauzeknop in om te kunnen schakelen en prioriteiten te bepalen”, vertelt burgemeester Vera Celis van Geel. “Het hele jaar hebben we moeten rekenen hoever we met de financiële middelen van de stad geraken en hoe we moesten bijsturen. We hebben energierijzen moeten incasseren zoals we dat nog nooit eerder hebben meegemaakt.” Maar ze blikt ook terug op ook positieve momenten: “Een zalig Dimpnajaar met de Ommegang, Gheelamania en een druk bezochte expo in het Gasthuismuseum. Palmenmarkt, Geel Zomert en Geel Wintert. Mensen zien lachen en tevreden zijn, dat deed zo’n deugd”.


In Laakdal wil burgemeester Tine Gielis zich blijven inzetten voor de bezorgdheden en belangen van de inwoners van Veerle-Heide, Varendonk, Eindhout, Groot- en Klein-Vorst en Veerle. “Dit wil ik doen door enkele grotere projecten te realiseren”, legt Tine Gielis uit. “Zo staan de pastorijen, nieuwe fietspaden, de dorpskernen van Veerle-Heide en Klein-Vorst en de Vinea-site op het programma. Maar ik wil me ook inzetten voor een warme gemeente en een verbonden Laakdal waar het goed is om wonen.”


Burgemeester Nele Geudens van Meerhout bracht de Nieuwjaarswensen op een lyrische over: “Een blik vooruit voor plannen en dromen, weer een jaar om ze laten uit te komen”, vertelt ze. “Maar ik wens je ook rust om bij te tanken, gevuld met vreugdevolle klanken.”