Kasterlee

Fons Brosius legt eed af als nieuw gemeenteraadslid in Kasterlee

Fons Brosius uit Lichtaart legt volgende week dinsdag de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Kasterlee voor Open VLD. Hij komt in de plaats van gemeenteraadslid Koen Roefs van N-VA uit Lichtaart. Die diende zijn ontslag in.

In 2018 duwde Fons Brosius nog de toenmalige kartellijst tussen N-VA en Open VLD. Begin 2019 stapte de liberale partij apart in een coalitie met CD&V in Kasterlee en bleef N-VA in de oppositie.

Door het vertrek van Koen Roefs komt de Open VLD in sterkere schoenen te staan in de meerderheid met CD&V. Brosius zetelde meer dan 20 jaar in de OCMW raad en was ook al vroeger gemeenteraadslid. Binnen Open VLD wordt Fons beschouwd als een vaste waarde en stond destijds mee aan de wieg van liberale partij in Kasterlee.