Geel

PODCAST : Geelse kleuterjuf schrijft kinderboek over burn-out

Vlnr : Karen Vandoninck en Soma Neuts

Kleuterjuf en mama Karen Vandoninck uit het Geelse deeldorp Oosterlo schreef en tekende een kinderboek voor kinderen vanaf 5 jaar over burn-out. Het boek heet ‘Pats boem en plots stond ik stil’. Karen raakte jaren geleden in een diep dal met een burn-out en begon toen te tekenen en leuke kinderversjes te maken. Zo toont de vrouw aan kinderen hoe het voelt, als iemand een burn-out meemaakt. Ze ontdekken ook welke stapjes je kan nemen om opnieuw wat meer veerkracht te krijgen.

Het boek is opgebouwd in 3 luiken. Eerst is er wat uitleg bij het ontstaan van het boek en hoe je er best mee aan de slag gaat. Bij elke tekening en elk vers staan gespreksvraagjes voor de kinderen. Achteraan in het boek staan tot slot nog tips om samen aan de slag te gaan bij overprikkeling. Als een ouder in het gezin met een burn-out wordt geconfronteerd is het een interessant hulpmiddel om dit verhaal aan de kinderen te vertellen. Meer informatie over het kinderboek vindt je hier. Je kan het boek daar ook bestellen en je vindt er ook meer informatie over burn-out.