Geel

Geelse twintiger veroordeeld tot 6 maanden voor opzettelijke slagen en verwondingen van zijn moeder

Een Gelenaar van 28 werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes maanden voor het verwonden van zijn eigen moeder. De feiten dateren van 5 oktober vorig jaar. Zijn moeder vroeg aan de veroordeelde om haar woning te verlaten, waarna er ruzie ontstond.

Hij sloeg zijn moeder met de platte hand en vuist en gooide haar op de grond. De twintiger nam haar nek met beide handen vast tot ze het bewustzijn verloor. Daarna ging hij zelf in de zetel zitten. Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank twee weken geleden nog om de jongeman tot zes jaar cel te veroordelen voor een poging tot oudermoord.

De rechtbank vond dat er geen sprake was van die zware tenlastelegging en herkwalificeerde de feiten naar het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen en gaf wel de maximumstraf van zes maanden cel.