Geel

Gelenaar aangehouden in zaak met drugsbende

Eén Gelenaar blijft aangehouden na een huiszoeking in Geel. De huiszoeking volgde na een onderzoek door de Federale Gerechtelijke politie. Op 7 december waren er op 10 verschillende plaatsen in België, waaronder ook in Geel, huiszoekingen.

Zo’n 20 kilogram hasj, 11 kilogram cannabis, meer dan 40 000 euro aan cash geld, luxegoederen zoals dure horloges en juwelen ter waarde van meerdere tienduizenden euro’s en twee auto’s werden in beslag genomen. Verder troffen de speurders nog verboden wapens aan bij de huiszoekingen.

Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de bende mogelijks meer dan 400 pakketten ingevoerd heeft, met in totaal meer dan 4 ton aan drugs. De speurders kwamen de bende op het spoor toen er in Zaventem bij de controle van postpakketten, één pakket met cannabis werd onderschept.