Geel

Gelenaar riskeert 6 jaar effectief na moordpoging op zijn moeder

Een man van 28 uit Geel riskeert zes jaar effectieve gevangenisstraf voor poging tot moord op zijn moeder. De man drong in oktober van vorig jaar de woning van zijn moeder binnen en probeerde haar te wurgen. Na een tijd liet de man haar los toen ze het bewustzijn verloren was. Hij ging geen hulp halen, maar ging wel in de zetel zitten en viel in slaap.

Zijn moeder las een brief voor bij de start van de rechtszaak. Ze had schrik van hem en ze hoopte dat er voor haar zoon hulp kan worden gevonden. De verdediging vroeg om een omzetting van de straf naar opzettelijke slagen en verwondingen zonder de intentie te doden. Want een combinatie van boosheid en alcohik zorgde voor de escalatie. De wurgingen gebeurden tijdens een black out, want hij had nooit de intentie gehad om zijn moeder te doden.