Laakdal

Laakdalse onthaalouders krijgen éénmalige premie voor stijgende kosten

De Laakdalse onthaalouders van ’t Nestkastje krijgen een éénmalige toelage van 300 euro. De kosten voor de onthaalouders zijn enorm gestegen door de huidige energiecrisis. Om te vermijden dat de kosten te groot worden, werd op de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in Laakdal besloten om de onthaalouders een tegemoetkoming te geven om de gestegen kosten enigzins te compenseren.

Want de onthaalouders zorgen dagelijks voor de opvang van baby’s en peuters en kunnen tijdens de opvang de verwarming niet lager zetten in huis. Daarnaast wordt er dagelijks gewassen, flessen opgewarmd en elk kind krijgt dagelijks een vers bereide warme maaltijd en fruitmaaltijd. Volgens schepen voor Welzijn Raf Moons krijgen deze onthaalouders een onkostenvergoeding, die geïndexeerd zijn, maar toch niet voldoende blijken om de gestegen kosten te compenseren.