Geel

Nieuw hockeyveld voor Yellow Sticks aan de Axion

Het afgelopen najaar opende het vernieuwde sportcomplex Axion. Alsof dit nog niet genoeg was, breidt de stad dit jaar sportcentrum Axion nog uit met een kunstgrashockeyveld.

Sport Vlaanderen geeft een financieel duwtje in de rug door de toekenning van een subsidie. De aanleg start normaal gezien nog voor de zomer en als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar in augustus.

Vorig jaar diende de stad een subsidieaanvraag in bij Sport Vlaanderen voor de aanleg van het kunstgrashockeyveld. Sport Vlaanderen geeft 119.979 euro steun voor dit project.

Met de aanleg van dit hockeyveld krijgt hockeyclub Yellow Sticks een eigen stek. Nu trainen ze bij tennisclub De Netevallei in Oosterlo. Hun wedstrijden spelen ze op een kunstgrasveld in Herentals. Met dit terrein krijgt de club de nodige ruimte om volop te groeien.