Geel

Tarief restafval met 2 cent per kg omhoog door indexering

Dit jaar gaat het tarief voor restafval omhoog. Door de indexering van de consumptieprijzen bedraagt het tarief voor restafval 26 cent per kg vanaf nu. Per persoon betekent het een gemiddelde meerkost van 1,88 euro per jaar. Het tarief van GFT verandert niet. Ook voor dat tarief is er een indexering voorzien, maar de drempel wordt niet overschreden.

Ook de kosten voor de huur van een gft-container wijzigen niet. In Geel betaal je daar 1,17 euro per maand voor. Voor de vaste kosten is er geen indexering voorzien in het belastingreglement. Die blijven ongewijzigd. De vaste kost bedraagt 3,60 euro per maand voor de gescheiden inzameling aan huis, de toegang tot het recyclagepark en de verwerking van de selectieve afvalsoorten en de algemene reinheid van de stad.