GeelMol

Volgende stap in fusie tussen ziekenhuizen Geel en Mol

Vlnr: dr. Jos Opheide (hoofdarts Ziekenhuis Geel), Eddy Jennen (voorzitter RvB H. Hartziekenhuis Mol), prof. dr. Emiel Wouters (voorzitter RvB Ziekenhuis Geel), dr. Christoph Molderez (voorzitter Medische Raad Ziekenhuis Geel), dr. Ivo Jacobs (CEO H. Hartziekenhuis Mol) en Jan Flament (CEO Ziekenhuis Geel)

De ziekenhuizen van Geel en Mol ondertekenen een intentieverklaring om verregaand samen te werken met een stappenplan en duidelijke timing om de integratie voor de komende jaren vorm te geven.

Op langere termijn komt er een eengemaakte campus en dat past binnen de afspraken gemaakt in het zorgstrategisch plan van de Kempen met ook de ziekenhuizen van Herentals en Turnhout. Men hoopt tegen 2040 één campus te delen.

Over locaties of concrete bouw-timing is nog niets beslist. De huidige infrastructuur gaat nog jaren bestaan en die wordt dan ook in stand gehouden.