Geel

Gasthuismuseum lanceert nieuwe rondleiding voor slechthorenden

Het Gasthuismuseum organiseerde woensdag een familierondleiding met een tolk Vlaamse gebarentaal in het kader van Krokuskriebels en vormde het startschot van een aanbod voor personen met een auditieve beperking.

Het was een living history-rondleiding waarbij twee van de drie gidsen verkleed waren als Sint-Dimpna en gasthuiszuster Anna. De derde gids was een gebarentolk die ervoor zorgde dat ook doven en slechthorenden meer konden leren over de patroonheilige en de zusters.

© Stad Geel

Ook toonde het Gasthuismuseum in primeur de introfilm over de legende van de Heilige Dimpna in Vlaamse gebarentaal aan de deelnemers. In elke ruimte van het museum krijgen de bezoekers met een auditieve beperking een boeiend verhaal in Vlaamse gebarentaal op deze zogenaamde visioguide. Daarmee schrijft het museum verder aan haar inclusieve verhaal.