Laakdal

Laakdal schenkt 4.444 euro aan 1212 voor slachtoffers aardbeving Turkije-Syrië

De gemeente Laakdal stortte 4.444 euro aan het consortium 12-12 voor de aardbeving in Turkije en Syrië. Schepen voor internationale samenwerking Benny Smets zei dat dit de juiste keuze is. “In dergelijke omstandigheden is het essentieel om onverwijld geld beschikbaar te stellen om het herstel in gang te zetten.”

De aardbeving, die maandag 6 februari de grens tussen Turkije en Syrië trof, veroorzaakte een humanitaire crisis. Met meer dan 40.000 doden is dit één van de dodelijkste bevingen van de afgelopen halve eeuw.
Overlevenden hebben niets anders dan de kleren op hun rug en velen hebben hun familie verloren.

Zeven hulporganisaties (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, het Rode Kruis, Plan International Belgium en UNICEF Belgium) hebben het consortium 12-12 opgestart om hulp te bieden.Dit omvat de distributie van benodigdheden zoals water, dekens, voedsel en medische zorg, alsook onderdak voor niet-begeleide minderjarigen, om op korte termijn levens te redden. Op lange termijn worden inspanningen geleverd om het onderwijs terug te brengen, psychiatrische traumaverwerking aan te bieden en ziekenhuizen, scholen en huizen opnieuw op te bouwen.