Geel

Lammerdries wordt nieuwe locatie recyclagepark van stad Geel

De stad Geel start het dossier op voor een nieuwe recyclagepark op de Lammerdries naast de autokeuring in Geel. De verwachting is dat het nieuwe recyclagepark binnen twee jaar al in gebruik kan genomen worden.

Het huidige recyclagepark aan Drijhoek aan de Ring van Geel is te klein en kan niet meer uitbreiden. De zoektocht naar een nieuwe locatie verliep moeizaam. Eerdere plannen voor een containerpark aan Winkelom sneuvelde bij de Raad van State.

Het stuk grond aan Lammerdries is al eigendom van de intercommunale IOK en de bestemming van het perceel laat een recyclagepark toe zonder dat er een ruimtelijk uitvoeringsplan moet opgemaakt worden. Inwoners die vrij ver wonen van deze locatie kunnen ook nog gebruik maken van het recyclagepark in Meerhout.