Kasterlee

Nieuwe openingsuren voor alle bibfilialen in Kasterlee

Vanaf maandag 3 april krijgen de drie filialen van de bibliotheek in Kasterlee nieuwe openingsuren. Een aantal voormiddagen worden verplaatst naar de namiddag en de twee filialen in Lichtaart en Tielen zullen in de toekomst hetzelfde aantal uren open zijn.

“Vorig jaar werden de bezoekersaantallen geteld in de drie bibliotheken en hieruit bleek dat er tijdens bepaalde openingsuren heel weinig leners de bibliotheek bezochten”, vertelt schepen van bibliotheek Walter Van Baelen. “Uit de resultaten van het gebruikersonderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd, kwam naar voor dat de bibliotheek in Kasterlee te weinig open was in de namiddag. Door de minder drukke openingsmomenten van de voormiddagen te verplaatsen naar de namiddag zorgt men er meteen voor dat de nieuwe openingsuren aansluiten aan het einde van de schooluren. Op deze manier kunnen alle kinderen en leerlingen onmiddellijk na de schooltijd in de bibliotheek terecht.”

Door een aanpassing van de openingsuren kunnen de bibliotheekmedewerkers meer tijd vrijmaken voor de organisatie van activiteiten en projecten, zoals het klaarmaken van de volledige bibliotheekcollectie voor het nieuwe zelfuitleensysteem dat eind van dit jaar nog uitgerold gaat worden.

In het kader van het samenwerkingsverband met de bibliotheek van Lille heeft Kasterlee de nieuwe openingsuren zoveel mogelijk afgestemd op deze van de bibliotheek in Lille. Zo zijn de bibliotheken in Kasterlee en Lille samen vier avonden open en kunnen de inwoners bijna op elk moment van de dag in één van de bibliotheken terecht.