Laakdal

Vergunning voor neutraal geldautomaat in Veerle

In Veerledorp komt er een ‘cashpunt’, oftewel een neutrale geldautomaat. Het Laakdalse gemeentebestuur gaf een vergunning aan de firma Batopin NV. Dat is een initiatief van Belfius, BNP Paribas, Fortis.Fintro, KBC en ING.

“Wij vinden het heel belangrijk dat er in elke deelgemeente een bankautomaat is waar onze inwoners geld kunnen gaan afhalen”, legt schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Sels uit. “De laatste jaren verdwijnen er meer een meer bankkantoren in de kleinere gemeenten. Geldautomaten zijn daarom ook echt een meerwaarde voor een dorp. Zo hoeven de mensen niet speciaal naar een andere gemeente rijden om aan cash geld te geraken.”

De geldautomaten worden voorzien op het gelijkvloers van het gebouw te Veerledorp 38, oftewel het pand waar vroeger Flash Travel was gehuisvest.