Geel

Vier brommers in beslag genomen door politie

Bij een actie gericht op de controle van bromfietsen in Geel, werden vier van de acht in beslag genomen. Bij deze bromfietsen waren er meerdere zaken niet in orde.

Vier bestuurders hadden geen geldig rijbewijs, onder wie een minderjarige van 14 jaar. Drie van de bromfietsers waren opgefokt. Drie hadden geen geldige verzekering bij zich en 2 hadden geen geldige nummerplaat, 1 ervan was ook niet ingeschreven. Eén bestuurder stond geseind voor een verhoor in een dossier over verdovende middelen.

Verder werden er nog twee boetes uitgeschreven voor autobestuurders die zich niet hielden aan de verkeersregels in de fietsstraat. Eén persoon kreeg een boete omdat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg. Eén bestuurder omdat hij zijn gsm bediende terwijl die niet in een daarvoor bestemde houder zat. En één keer werd er een bekeuring uitgeschreven voor foutief parkeren.