Mol

Woning tijdelijk onbewoonbaar door rookschade

De brandweer kreeg dinsdag in de vooravond een oproep voor een woningbrand in Hofstede in Mol-Millegem. De bewoners waren op dat moment niet thuis, maar de buurman merkte de rook op en bracht de hulpdiensten op de hoogte.

Door de hevige rookontwikkeling was het in het begin moeilijk om de exacte brandhaard te lokaliseren. Uiteindelijk bleek dat de brand was ontstaan in de traphal van de kelder. Van daaruit kon de rook zich heel snel over de hele woning verspreiden. De brandweer kon de brand blussen en moest de woning uitluchten om de rook eruit te krijgen.

De woning liep vooral veel rookschade op en is daardoor tijdelijk onbewoonbaar. Niemand raakte gewond en ook de kat des huizes kon uit de woning worden gered. De weg werd wel een tijd lang afgesloten voor het verkeer.