GeelLaakdalMeerhout

Zeven chauffeurs hadden glaasje teveel op bij politiecontroles

Zeven bestuurders hadden een glas te veel op om hun wagen te besturen. Zij kregen een boete. Eén van hen moest onmiddellijk zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen. 1 bestuurder was onder invloed van verdovende middelen. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Het voorbije weekend hield de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op drie verschillende plaatsen een actie gericht op alcohol en drugs in het verkeer. In totaal werden 683 chauffeurs gecontroleerd.

Daarnaast kregen 4 personen een boete omdat ze geen geldig keuringsbewijs konden voorleggen. Twee bestuurders werden bekeurd omdat ze foutief parkeerden en één bestuurder kreeg een boete omdat hij zijn gsm gebruikte in de wagen. En 1 chauffeur kreeg een bekeuring omdat hij zijn goridel niet droeg en was er 1 boete voor het gebruik van een niet-reglementair kinderzitje.