GeelLaakdalMeerhout

1 busreiziger gevat met drugs en 30-tal gevat zonder geldig vervoersbewijs

Eén busreiziger werd betrapt op drugsbezit en een dertigtal passagiers konden geen geldig vervoersbewijs voorleggen en kregen ook een boete.

De controles van de politie en De Lijn vonden plaats op woensdag 15 maart in de vroege ochtend. In totaal werden negen bussen en 334 reizigers gecontroleerd op drugsbezit. De lijnbussen met eindbestemming Geel-Station werden afgeleid naar de parking van voetbalstadion De Leunen waar de controles plaatsvonden. Alle reizigers moesten ter plaatse de bussen verlaten. Met behulp van een drugshond werden de passagiers en hun bagage gecontroleerd. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door een drugshond.

Met de controleactie wil de politie de invoer van verdovende middelen en overlast in de politiezone aanpakken.