DesselGeelKasterlee

Gaat je kind naar het middelbaar? Nieuw aanmeldsysteem voor nieuwe leerlingen

Alle middelbare scholen uit de regio Zuiderkempen hanteren vanaf volgend schooljaar een nieuw aanmeldsysteem. Dat laten de betrokken steden en gemeenten Mol, Kasterlee, Westerlo, Vorselaar, Herentals en Geel weten in een gezamenlijk persbericht.

Het nieuwe aanmeldsysteem geldt enkel voor nieuwe leerlingen, dus kinderen die van het zesde leerjaar overstappen naar het middelbaar onderwijs in 1A of 1B. Zij moeten zich eerst tussen 27 maart en 21 april digitaal aanmelden alvorens ze zich later kunnen inschrijven in de school. Het aanmeldsysteem verdeelt de leerlingen over de scholen op basis van voorkeuren.

Als er voldoende plaatsen zijn, krijgen kinderen automatisch de school van hun eerste voorkeur. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, kijkt het systeem naar de tweede school van voorkeur. Die toewijzing gebeurt tussen 22 april en 15 mei. Daarna kan de leerling zich inschrijven op de toegewezen school. Meer info staat op de website van de betrokken steden en gemeenten.