Laakdal

Herinrichting begraafplaats Eindhout start dit voorjaar

Dit voorjaar starten de werken aan de begraafplaats in Eindhout. Op 3 april gaan de gemeentelijke diensten van start met het rooien en ophogen van de beplanting. Op 2 mei start de aannemer met de herinrichtingswerken van de begraafplaats. Zij worden afgerond in september.

De herinrichting van de begraafplaats in Eindhout kadert in de gemeentelijke toekomstvisie voor begraafplaatsen, waarbij de begraafplaatsen van Vorst-Centrum en Veerle reeds onder handen werden genomen.
Nabestaanden kunnen dan op een serene manier tot rust komen bij hun dierbare overledenen. Laakdal streeft hierbij naar uniforme, toegankelijke en aantrekkelijke begraafplaatsen.

Bij de werken voorziet men een betere inrichting van de strooiweides. Daarnaast zullen de paadjes toegankelijker worden gemaakt. Er komen extra banken en de inkleding wordt natuurlijker met bijkomende bomen en groenelementen. Men voorziet een schuilhuisje en afscheidsruimte, ook een openbaar toilet zal niet ontbreken.

De kinderbegraafplaats krijgt ook een opfrissingsbeurt met een gedenktplaats voor sterrenkindjes. Voor een betere ontsluiting van de begraafplaats voorziet men een bijkomende ingang langs de Steenweg op Meerhout. De begraafplaats blijft steeds toegankelijk voor het publiek.