Meerhout

Leerlingen 5de leerjaar De Duizendpoot maakten hun school energiezuiniger

In de gemeentelijke basisschool De Duizendpoot in Meerhout werkten de leerlingen van het vijfde leerjaar de afgelopen maanden aan het energiezuiniger maken van hun school.

Bij de zogeheten Energy Challenges leerden ze in vijf workshops alles over het klimaat en energie. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Zo organiseerden een stille mars doorheen het centrum en ze hebben ook het verbruik van alle toestellen op school gemeten met een energiemeter.

Om het energieverbruik terug te dringen doven de leerlingen de lichten en zetten ze computers en borden uit in lokalen waar niemand is. Met de directeur werd bovendien afgesproken om voortaan alleen energiezuinigere toestellen aan te kopen voor de school.