GeelMol

Mondmaskerplicht versoepeld in Kempense ziekenhuizen

Vanaf zaterdag wordt de mondmaskerplicht in de ziekenhuizen van Geel, Mol, Herentals en Turnhout versoepeld. De Kempense ziekenhuizen kozen voor een gezamenlijke aanpak. Het mondmaskerplicht gaat nog niet helemaal verdwijnen.

Een mondmasker is niet langer verplicht voor medewerkers, bezoekers en patiënten, maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Zorgmedewerkers die langer dan vijf minuten bij een patiënt zijn, moeten wel nog een masker dragen en ook op de afdelingen met de meest kwetsbare patiënten, zoals oncologie, is er wel nog een verplichting. Ook op de afdelingen waar covidpatiënten liggen, blijft het masker uiteraard verplicht.

Door de regels te versoepelen hopen de ziekenhuizen om het welzijn van de patiënten en de medewerkers te bevorderen. Woensdag besliste de federale overheid ietwat verrassend om de mondmaskerplicht in de zorg los te laten. Zorginstellingen zijn wel vrij om zelf strengere regels te hanteren als ze dat willen. Het ziekenhuisnetwerk Kempen benadrukt dat er op dit moment nog tientallen covidpatiënten in het ziekenhuis liggen.