Geel

Nieuw kinderziekenhuis van Geel verkozen als goed doel voor wijnverkoopactie Delhaize Geel

De ‘Cuvée Geel’ is wijn dat Delhaize Geel verkoopt voor het goede doel in Geel. Het is de 23ste keer op rij dat Delhaize deze wijn op de markt bracht. Na de oproep onder de lokale verenigingen in Geel, was er één die er echt uitsprong. Het nieuwe kinderziekenhuis ‘Planeet Goudgeel’ van ziekenhuis Geel.

Uit de vele inzendingen die Delhaize ontving, naar aanleiding van de opening van de nieuwe supermarkt aan de Antwerpseweg, koos men voor het kinderziekenhuis als goede doel van de speciale wijnverkoopactie.

“Het kinderziekenhuis is een belangrijk project voor het stadsbestuur en nog meer voor alle inwoners van Geel en omgeving. We zijn vanuit Delhaize bijzonder verheugd te kunnen bijdragen aan de realisatie van dit project. De Cuvée Geel is exclusief te koop in onze Delhaize supermarkt in Geel”, zegt Store Manager Dirk Gilis.

Ziekenhuis Geel ging op zoek naar een manier om een ziekenhuisbezoek van een kind aangenamer te maken. Voortaan heet het ziekenhuis voor de jonge patiëntjes niet meer ziekenhuis Geel, maar Planeet Goudgeel. Wanneer ze naar het ziekenhuis komen, maken ze een ruimtereis naar Planeet Goudgeel, daar maken ze kennis met Cheese en Teo, fictieve personages die hun ziekenhuisbezoek aangenamer moeten maken.

Het grafisch concept werd al in de bestaande kinderafdeling uitgevoerd. Enkel een vernieuwde kinderafdeling ontbreekt nog en daar wordt volop aan gewerkt. “Tegen eind 2025 hopen we de bouw van onze nieuwe zijvleugel te voltooien. Het is de bedoeling om in het nieuwe kinderziekenhuis de belevingswereld Planeet Goudgeel helemaal tot leven te laten komen. We kunnen elke duw in de rug gebruiken bij het realiseren van ons project en zijn met andere woorden enorm dankbaar dat Delhaize Geel ons koos als goede doel voor de op brengsten van de verkoop van haar cuvée”, aldus Jan Flamant, CEO van Ziekenhuis Geel.

De Cuvée Geel – een witte Chardonnay, een rode Merlot en een rosé Gris – worden verkocht voor €4,49 per fles. Per aankoop van één van bovenstaande flessen gaat €1 naar het kinderziekenhuis: de klant betaalt €0,50 per fles en Delhaize betaalt de resterende €0,50.