Geel

Ontdek het Sociaal Huis tijdens de dag van de Zorg

Tijdens de dag van de Zorg op zondag 19 maart zet het Sociaal Huis in Geel tussen13u30 en 16u30 de deuren wagenwijd open. Bezoekers hebben dan de kans om een kijkje achter de schermen in lokaal dienstencentrum Luysterbos en woonzorgcentrum Wedbos te nemen. Ze kunnen onder andere deelnemen aan een rondleiding en genieten van een gratis hapje en een drankje.

Het Sociaal Huis is er voor iedereen en heeft voor elke levensfase een waardevol aanbod aan activiteiten, ondersteuning, hulp en oplossingen. Op de Dag van de Zorg maken bezoekers kennis met haar aanbod en dat van lokaal dienstencentrum Luysterbos en woonzorgcentrum Wedbos.

“Als Barmhartige Stede dragen we zorg natuurlijk zeer hoog in het vaandel”, zegt schepen van zorg en gezondheid Griet Smaers. “Onze zorgmedewerkers zetten zich dag in dag uit in voor het welzijn van anderen. De Dag van de Zorg is de ideale gelegenheid om ze in de bloemetjes te zetten en hen te bedanken voor hun toewijding en inzet. In het Sociaal Huis kom je dan meer te weten over onze verschillende welzijnsdiensten en leer je de dienstverlening van het lokaal dienstencentrum en het woonzorgcentrum kennen.”

Ieder kwartier start er een rondleiding doorheen het woonzorgcentrum. Deelnemers ontdekken zo hoe het er dagdagelijks aan toe gaat en hebben de mogelijkheid om vragen te stellen over de dienstverlening.

Op het binnenplein van het dienstencentrum vinden bezoekers infostandjes van verschillende stadsdiensten: de sociale dienst, dienst sociale zorg, de personeelsdienst, het vrijwilligersloket … Zo kunnen bijvoorbeeld bezoekers die op zoek zijn naar een baan in de zorg of gewoon willen weten wat de verschillende carrièremogelijkheden bij het Sociaal Huis zijn, terecht bij het infostandje van dienst personeel. Wat het Sociaal Huis allemaal aan vrijwilligerswerk te bieden heeft, ontdekken ze dan weer bij het infostandje van het vrijwilligersloket.

Tijdens de Dag van de Zorg kunnen bezoekers tijdelijk parkeren op de personeelsparking van het ziekenhuis aan de overkant van het Sociaal Huis. Als er niet voldoende plek meer is op de parking van het Sociaal Huis, kunnen ze hier dus gratis gebruik van maken.