Geel

Oosterlo krijgt reflecterende huisnummers, vanaf half maart Bel en Stelen

Sinds begin deze maand worden de reflecterende huisnummers verdeeld in het Geelse deeldorp Oosterlo. 984 huisnummers liggen daarvoor klaar. Vanaf donderdag 16 maart krijgen de inwoners van Bel en Stelen hun huisnummers. Nadien staat Ten Aard op de planning. De inwoners van Sint-Dimpna ontvangen om praktische redenen na de zomer hun nummer in de brievenbus.

Een reflecterend huisnummer betekent pure tijdswinst voor de politie en hulpdiensten, zeker in het donker of bij slecht weer. Volgens de huidige regelgeving is het verplicht een goed zichtbaar huisnummer op te hangen. Dat betekent dat het ook in het donker leesbaar moet zijn vanaf de openbare weg. De reflecterende huisnummers voldoen aan die regel. De stad verdeelt ze maar één keer, hang ‘m dus meteen op.