Geel

Stad waarschuwt voor phishing mails van Antwerpse gerechtsdeurwaarder

De stad Geel waarschuwt voor e-mails die je ontvangt van Agerant. De laatste tijd krijgt de stad meldingen dat er e-mails en brieven de ronde doen die afkomstig lijken van Agerant, een gerechtsdeurwaarder uit Antwerpen.

De gerechtsdeurwaarder zou de e-mails of brieven versturen in opdracht van de stad Geel. De ontvanger leest dat een factuur voor de afvalstoffenheffing en rioolbelasting niet betaald zou zijn. Ze manen je aan om het bedrag binnen de 15 dagen te betalen om zo te voorkomen dat er extra kosten aangerekend worden. De e-mail of brief vermeldt foute telefoonnummers en rekeningnummers.

Het gaat echter om een valse e-mail of brief. Het is een poging tot phishing, een vorm van internetfraude waarbij criminelen proberen je te laten betalen, je proberen op te lichten of je persoonsgegevens willen achterhalen. Ga hier dus niet op in.