Stadsbestuur voert gratis parkeren op zaterdag terug af

Hoewel het gratis parkeren op de centrumparkings in Geel op zaterdag nog maar in voege was sinds 1 juli 2022, plant het stadsbestuur dit gratis parkeerbeleid terug af te schaffen. Dit zal worden beslist op de komende gemeenteraad van donderdag 30 maart en zou in voege gaan na Palmenmarkt. Bij de invoering in 2022 werd de maatregel voorgesteld als een duwtje om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken. Als voornaamste reden om het beleid terug te schroeven klinkt het dat de parkings zo ‘gedurende de hele dag beschikbaar én aantrekkelijk genoeg zijn voor alle bezoekers en niet alleen voor langparkeerders’.

De tarieven blijven verder wel ongewijzigd: van maandag tot en met zaterdag is op de verschillende parkings het eerste uur parkeren gratis en betaal je daarna 1,00 euro per uur tot maximum 6 euro per dag. In de Ecodroom betaal je ook op zondag 0,50 euro per uur. Parkeer je in het centrum langs de weg, dan betaal je van maandag tot en met zaterdag 2 euro per uur voor maximum 2 uur.

© Sander Verwerft