Geel

Tegen eind dit jaar is bijna 66% van openbare verlichting led in stad Geel

Dit jaar worden 1.216 verlichtingspalen in Geel voorzien van ledverlichting. Het project om alle straatverlichting te vervangen door ledverlichting, loopt over tien jaar. Tegen 2028 heeft heel Geel volledig openbare ledverlichting, goed voor zo’n 5 983 armaturen momenteel in Geel.

Dit is één van de acties die Geel neemt om de doelstellingen uit het Energie- en klimaatactieplan Kempen 2030 te behalen. Met dat plan willen de Kempense steden en gemeenten hun CO2-uitstoot met 40% verlagen tegen 2030. Tegen het einde van dit jaar is bijna 66 procent van de armaturen vervangen.

Naast de omschakeling van 1.216 verlichtingspalen komen er dit jaar ook 65 nieuwe verlichtingspalen bij. Deze worden geplaatst in de omgeving van sporthal Axion en hogeschool Thomas More om het fietsverkeer in de buurt veiliger te laten verlopen. Ook voor het woon-werkverkeer zijn deze verbindingen zeer interessant.

De drie verbindingswegen die verlicht worden zijn: Zwaarvoerdersspoor-Larumseweg, Zwaarvoerdersspoor- Poiel en Zwaarvoerdersspoor-Velveken