Meerhout

TV eucharistieviering VRT dit jaar 3x uit Sint-Trudokerk

Dit jaar ontvangt de pastorale eenheid van Meerhout-Laakdal de VRT voor de tv- en radio eucharistieviering. De Sint-Trudokerk in Meerhout centrum is het decor. De mis wordt opgedragen door norbertijn-pastoor Eric Seghers, samen met de plaatselijke pastores. Vrijwilligers uit de acht parochies werken samen om de vieringen stijlvol te maken.

De zang wordt verzorgd door gelegenheidskoor H. Norbertus met meer dan 50 zangers onder professionele leiding van koordirigente An Alen uit Laakdal. De Meerhoutse organist Wim Van den Broeck zorgt voor de muzikale begeleiding van de zangers op het orgel.

Normaal vinden de eucharistievieringen in de Sint-Trudokerk plaats op zaterdagavond. Maar voor de gelegenheid gaan deze drie vieringen door op zondagvoormiddag vanaf 10u00. De eerste viering is aanstaande zondag. De twee anderen worden gehouden begin juni en begin oktober.