Laakdal

Uitbreiding Zone 50 Steenweg op Meerhout en Heikantstraat

Vorig jaar werd de Steenweg op Meerhout onder de snelweg E313 definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Sindsdien kan je Eindhout bereiken via de Heikantstraat, welke aansluit op de rotonde aan de op- en afrit van de E313 richting Hasselt

Uit deze gewijzigde verkeerssituatie vloeit nu een uitbreiding van de zone 50 voort. Door een betere afstemming van de snelheidszones, verhoogt Laakdal de verkeersveiligheid.

Voorheen was de zone 50 enkel ingesteld voor de Kerkhofweg en een gedeelte van de Steenweg Op Meerhout (blauwe lijnen). Voortaan geldt de zone 50 voor de volledige straat Steenweg Op Meerhout en de Heikantstraat (gele lijnen).

De zone 30 in de Klaprozenstraat, Tulpenstraat en Viooltjesstraat blijft behouden (groene lijnen). De nodige signalisatieborden worden de komende weken geplaatst.