Geel

32 procent van chauffeurs rijden te snel in zone 30 tijdens flitsmarathon

10% van alle gecontroleerde voertuigen reden te snel tijdens de flitsmarathon van vorige week vrijdag in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. In totaal werden 4785 voertuigen gecontroleerd op 12 locaties in verschillende snelheidszones.

Binnen de zone 30 controleerden de agenten 459 voertuigen, 32% hield zich niet aan de maximumsnelheid. In de bebouwde kom passeerden 1 305 voertuigen de camera, bij 6% ging de flits af. 

De meeste snelheidsovertredingen stelde de politie vast in een zone 50 buiten de bebouwde kom, één op de drie voertuigen reed hier te snel. 825 voertuigen werden gecontroleerd in een zone 70, 3% van de bestuurders hield zich niet aan de snelheidslimiet. Op banen waar de maximumsnelheid 90 km/h is, reed 7% van de 1 783 gecontroleerde voertuigen te snel. 

De onaangepaste snelheid staat op nummer één bij de buurtproblemen in onze zone en is de belangrijkste oorzaak van verkeersongevallen.