Geel

Burning Spear en Discobaar A Moeder op Reggae Geel

Reggae Geel lanceerde de eerste namen voor het festival deze zomer. Eén van de bekendste namen is Burning Spear. Hij sluit de main stage op zaterdag af en ontving 2 Grammy Awards. De man zei 10 jaar geleden het tourleven vaarwel, maar voor Reggae Geel maakt hij met plezier een uitzondering. Ook Marcia Griffiths komt naar Geel en was ooit één van de drie vaste achtergrondzangeressen bij Bob Marley.

In de Bounce Dancehall komt dit jaar Discobaar A Moeder. Zij brengen plaatjes mee van het genre waar het ooit voor hen begon namelijk reggae en dancehall muziek. Begin volgende maand wordt de line up nog vervolledigd. Reggae Geel vindt traditioneel plaats in het eerste weekend van augustus. Klik hier voor meer info van tickets en line-up van artiesten