Geel

Geels koppel beweert eigenaar te zijn van kasteeldomein

Een koppel uit Geel hangt een celstraf boven het hoofd omdat ze een Mechels echtpaar op een heel vreemde manier zijn beginnen te belagen. De twee deelden aan de rechtmatige eigenaars plots mee dat zij de eigenaars van hun kasteeldomein waren en dat de bewoners maar moesten ophoepelen. Ze kwamen langs en bleven de bewoners ook telefonisch lastigvallen.

Het Geelse koppel beweerde ook dat ze over een notariële akte zou beschikken, waaruit moest blijken dat zij de eigenaars waren van het kasteeldomein. Maar die akte is nooit getoond als bewijs. Ook slaagden ze erin om het telefoonnummer van het domein op Google te wijzigen in het hunne.

De beklaagden daagden niet op voor hun proces en het openbaar ministerie vroeg 4 maanden cel en een boete van 800 euro tegen de vrouw en acht maanden cel en 1.600 euro boete voor de man. De bewoners en vennootschap achter het kasteeldomein eisten alles samen een schadevergoeding van meer dan 10.000 euro. Uitspraak in de zaak valt op 24 april.